In 1989 rondde ze de HBO opleiding Omgangskunde en Gezondheidskunde af. Ze heeft een 2e graads onderwijsakte. In 1996 heeft ze de Gestalttherapie opleiding bij de NSG afgerond. (Nederlandse Stichting Gestalt)

Sinds 2011 volgt Digna het Diamond Logos pad. Zij was student binnen de school in Nederland, Italië en Denemarken Nu al jaren student in een doorgaande groep in Duitsland. Diamond Logos is een eigentijdse weg van innerlijke ontwikkeling die moderne psychologie verenigt met kennis uit grote spirituele en mystieke tradities, zoals boeddhistische meditatie technieken, soefisme en wijsheid over Essentie. Haar teacher vanaf het eerste uur was Jeremy Klein, uit Caracas Venezuela, nu woonachtig in Kopenhagen.

Haar teacher sinds 2016 is Rani Willems, nederlandse, teacher van de groep in Duitsland. Zij ondersteunt mensen op hun pad om een bewuster mens te zijn, dat intensiveert zowel hun innerlijke als dagelijkse leven. Zie ook www.rani-willems.org

Digna laat zich beïnvloeden door alle bovengenoemde stromingen, dat komt in haar werk duidelijk naar voren. Bovenal is zij begaan met het ‘innerlijke kind’ in ieder mens en het unieke in elk persoon. Haar hart is al jong uit gegaan naar het miskende kind, het verdriet en de eenzaamheid van kinderen die niet gezien worden voor wat ze voelen en meemaken.

Na haar werk bij een buitenschoolse opvang in een achterstandswijk van Amsterdam, en haar werk in de behandelgroepen van het Orthopedagogisch Centrum Kennemerland, legde ze zich toe op Videohometraining. De invloed van die eerste werkervaringen op haar benadering van de ander is nog altijd groot.

Naast de eerstgenoemde invloeden is Digna een level 2 IFS therapeut. In Polen volgde ze bij Life Architect van Michael Pasterski de IFS level 1 training online en de level 2 training ‘in person’ van Osnat Arbel. Ze had maandelijks supervisie van Jory Agate in Cambridge Massachusetts, U.S., via Skype. Bij Viram Verberk en Marie le Mahieu volgde ze de IFS trainingen “Innerlijke stemmen Innerlijke leiding” en bij Viram Verberk was ze in supervisie. IFS is een manier van werken, ontwikkeld door Richard Schwartz, waarbij de cliënt de verschillende ‘delen’ van zichzelf, of emoties, apart naar buiten brengt. Via visualisaties of beschrijving. Het innerlijke familie systeem. Elk deel apart krijgt een stem, en krijgt erkenning. Van de cliënt Zelf. Daarom heet het Zelf-leiderschap. Iedereen kent wel die kakofonie aan stemmen in je hoofd die je aanvallen en oordelen, en de spaarzame momenten van innerlijke rust wanneer die stemmen er niet zijn. Soms komen die momenten met een vredige rust en helderheid, die irritatie , wantrouwen en verveling wegwast. Dan zijn we ons wezenlijke Zelf. Door het afzonderlijk aan het woord laten van de verschillende delen in jezelf, creëer je rust, probeer je juist niet meer de vervelende emoties weg te duwen. Stel je maar voor dat je een basketbal heel lang onder water moet houden, dat wordt doodvermoeiend, daar raak je uitgeput van. Zo voelen de meeste mensen zich die lastige gevoelens of veroordelende stemmen in zich, telkens wegduwen of proberen er van af te komen.

Het is een zeer succesvolle methode die alleen nog maar in Amerika en enkele landen in Europa onderwezen wordt. Hopelijk binnenkort ook in Nederland.

Voor de individuele therapie kunnen ook Skype sessies aangevraagd worden. Zo kunnen mensen plaatsonafhankelijk in therapie. Met een goede internetverbinding is therapie binnen handbereik, in het Engels en in het Nederlands.

Zie voor het Skypeadres de contact-pagina.